Uncategorized

Galleria Uusikuva 8. – 30.9.2023

Solo exhibition at Uusikuva Gallery, Kotka FI – Sculptured and drawn installations, sound
Tue 12-18, Wed 12-20, Thu/Fri 12-18, Sat 12-15

Esityksiä Päästäisille on usean näyttelyn sarja josta Uusikuvassa nähdään ensimmäinen osuus Mökillä.

Veistosinstallaatiossa materiaaliksi valikoituu sekoitus tuohta, valubetonia, tekstiilejä, muovia, puuta, räsymattoja, tapettia, havuja, muistiinpanoja, piirroksia, aikaa ja ääntä. Projekti tarkastelee lepäämisen tilaa, vääjäämättömyyttä, rihmastoja, horrostamista ja suojautumisen tapoja toislajisten eläinten katseen korkeudelta. Kenelle sisustamme tiloja jotka jäävät tyhjilleen.

” Vietän aikaa vaihtelevissa luontotyypeissä joissa tapaan piirtää, valokuvata, äänittää, keräillä ja torkahdella. Nämä tavat ovat muodostuneet taustatyöksi kaikille teoksilleni; havaintoja muutoksesta, periytyvyydestä, unista, ajasta, ravinnosta, kävelystä, valosta ja hetkistä joita ei voi koskaan toistaa täysin samanlaisina. Valo, ympäristö ja vuodenaika vaihtuu; kohteena on täydellisen luontokuvan sijaan itse tilanteessa vietetty aika, tarkkailu, toive ja yritys muuntua joksikin toiseksi.”
Pohjoisen vaelluksella  muutamia vuosia sitten valokuvasin menehtyneen päästäisen jolla oli kaunis jääkidehuntu päällään; tuolloin muistin että ensimmäinen toislajinen eläin jolle järjestin hautajaisseremonian oli metsäpäästäinen. Luontokadon aikakautena ei voi välttyä ajattelemasta mitä elämäntapojemme jatkumo merkitsee sukupolvien väliselle oikeudenmukaisuudelle, millaisia hetkiä seuraava torkahtelija taltioi tai juhlistaa.
Kiitos ihmiset, toislajiset eläimet, kasvit tai olennot joiden kanssa olen metsittynyt tai tulen jatkossa mökkeytymään. Kiitos SKR Pirkanmaan rahasto tuesta taiteelliseen työskentelyyn.”


http://kotkantaiteilijaseura.net/sivut/category/galleria-uusikuva/nayttelykalenteri-2023/